Ved du overhovedet, hvad du vil?

Reading Time: 3 minutes

 

Hvis svaret på “ved du overhovedet, hvad du vil” er “næh”, “nej” eller “måske” – så er der god grund til at læse med her!

Som barn var jeg forvirret. Som i grundforvirret over min egen eksistens, og over hvad jeg i det hele taget skulle beskæftige mig med, når jeg en dag blev “voksen”. Det meste af min ungdom har jeg brugt på at surfe rundt mellem forskellige småjobs og uddannelser, og i mit voksenliv har jeg igen brugt enormt mange ressourcer på at finde ud af, hvad det egentlig var, jeg gerne ville bruge mit liv på. Ofte har jeg tænkt, at det kunne være skønt, hvis der var en formel – eller at der bare var en der kunne fortælle mig, hvilken retning jeg skulle gå. Bare det at jeg kunne få en eller anden form for “retning”. Dog har mentorer, undervisere, forældre og andet godtfolk bare stået som store spørgsmålstegn, når spørgsmål om fremtiden og karrieremuligheder kom på banen. Skulle det ske, at der alligevel kom et bud, stod jeg ofte med en følelse af ”meeh” og en følelse af ikke at blive forstået. Måske har de ikke kendt mig godt nok til at vide det, eller også har de bare ikke har haft kendskab til alle de muligheder, der ligger for fødderne af os alle. Nogle gange er det en god ting at få belyst ens blinde vinkler, men hvis dem du spørger, ikke kan se dem, så er man jo lige vidt.

Jeg har derfor brugt utallige timer på diverse tests på nettet, NLP kurser og opsøgt rådgivere for at finde ledetråde til, hvad mit indre potentiale var. Kald det selvhjælp – men jeg har altid gjort et ihærdigt forsøg på at undgå at stagnere eller ende i en karriere, jeg ville hade.

Så skete der tilfældigvis noget. I dag. For rettere sagt en time siden. Jeg surfede rundt på nettet, og pludselig faldt jeg over testen. En vanvittig god OG gratis test, der rent faktisk kan hjælpe med at udforske ens karrieremuligheder på andet end blot et overfladisk plan. Den tager udgangspunkt i personlige værdier og evner. Vildt!

Den er tilpasset ud fra ens temperament, personlige historie, workplace præferencer, interesser og personlighed. Det er den første test – nogensinde – som har ramt plet på samtlige af mine interessefelter. Måske tænker du; ”hvorfor har hun taget den test”? Til det kan jeg svare, at jeg er nysgerrig, og hele tiden tjekker op på, om jeg er på rette vej, med alt hvad jeg laver. Og tænk nu hvis der var noget nyt, jeg kunne lære om mig selv!

Da sharing is caring, vil jeg selvfølgelig gerne dele dette guldkorn med dig, så du forhåbentlig kan finde ud af, om du (også) er på rette spor med din karriere, eller om der måske er et par ting, der skal kigges lidt på. Måske kan du blot få lidt inspiration. Måske kan du ende med blive klogere på dig selv og dine (måske) skjulte talenter. Måske kan du bruge testen til at reflektere en smule – for tænk nu hvis du sad i en stilling, eller var i gang med en uddannelse, der faktisk ikke stemmer overens med det, du egentlig gerne vil?

– Se, det er jo ret interessant…

Nu skal jeg nok stoppe med at snakke og komme direkte til det, du har ventet på. Vær dog opmærksom på at testen er lang. Som i meget lang. Som i ”der-kan-snart-ikke-komme-flere-spørgsmål” lang. Men trust me – den er tiden værd.

Du finder testen lige HER

Det kræver en e-mail, men ellers er der ikke yderligere registrering. Det er desuden ikke et scam, der efter 30 min. beder dig om at betale, for at se resultatet (jeg har testet det for dig).

Skriv gerne en kommentar, hvis du synes, det har været brugbart! Og endnu bedre – skriv hvis du tager testen, og synes, den rammer noget.

 

 

 

 

 

 

Tagget , ,

4 tanker om “Ved du overhovedet, hvad du vil?

 1. Mit drømmejob Er iFlg testen at blive forfatter – og nr. 2 er kagedesigNer;-D
  Måske passer den? Hvad skulle du være?

  1. Det lyder da umiddelbart som et godt match!

   Min top 5 var alle stillinger, jeg kan se mig selv i (eller rent faktisk allerede laver).
   1) Cheif excecutive
   2) CEO
   3) Blogger
   4) Eventplanner
   5) Entrepreneaur

   Synes, det er ret vildt ramt!

 2. Jeg kan nikke SÅ genkendende til den følelse af, at hvor ville det dog bare være meget lettere, hvis der bare var et eller andet system, som kunne fortælle mig, hvad jeg skulle med mit liv. 14-årige jeg havde store identitetskriser over, hvilke valgfag jeg skulle tage, hvilken studieretning jeg skulle søge på gymnasiet, og hvad jeg dog skulle stille op med mit liv. Aldrig har noget ramt så meget plet i mig, som da min samfundsfagslærer sagde, at det moderne samfund helt grunlæggende stresser os med sine mange muligheder, for pludselig har vi en hel masse valg, som tidligere generationer slet ikke skulle bekymre sig om. Jeg vil for intet i verden bytte, men for pokker det kan være skræmmende at skulle vælge nogle gange… Heldigvis tror jeg da, at jeg efterhånden er landet på den rette hylde – i hvert fald nok til ikke at turde tage testen. Tænk nu hvis den sagde, at jeg havde gjort alt helt forkert, haha!

  Knus

  1. Jeg er helt enig i, at der efterhånden er så stort et pres på mennesker! Vi skal vælge vores hylde før hjernen overhovedet er færdigudviklet, og der er så mange muligheder, at det er en decideret jungle at finde rundt i. Det lyder til, at den samfundsfagslærer allerede dengang havde fat i den lange ende.

   Hvor er det tilgengæld fedt, at du endelig er ved at finde din rette hylde! Og fedt, at du blev ved med at tage kampen op.

   Hvis du alligevel er nysgerrig, så er testen altså ret god. Om ikke andet – bare til lidt reflektion!

   Knus din vej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *