Kærlighedsmanifestet

Reading Time: 4 minutes

kærlighedsmanifestet

Har placeret mig selv på et andet sted end stamcaféen. Herinde hersker en kitschet stemning. Afhuggede dukkehoveder hænger og dingler ned fra loftet. En lyserød barbiebil er fastmonteret til væggen. En discokugle gør sig diskret til. Bliver nostalgisk.

Bestiller en varm kakao med flødeskum. En enkelt skumfidus har forvildet sig på toppen. Værdsætter dens selskab. Luner mig lidt på den store kop og forsøger at mætte mig selv på mit sukker-trip.

Glider i et øjeblik hen. Hverken til drømmeland eller tilbage i tiden, men ind i en diktatorisk følelse. Flimser lidt med mine blå-grønne øjne bag de porcelænshvide øjenlåg.

Har indre dialoger kørende med mit overjeg.

”Du er jo besat,” runger det hult tilbage i mit efterhånden trætte hoved. Studser over mit mindre charmerende træk, der bestemt ikke er klædeligt, men som på en mærkværdig facon, føles helt menneskeligt. Konkluderer samtidigt, at mennesker til tider er ret dumme.

Slipper tanken, imens jeg forsøger at løslade min indre utopi om flere eventyr med Ingeniøren. For selvom det eneste jeg egentlig har lyst til er, at kramme den lysebrune hud og køre mine hænder gennem de mørke, bløde krøller, så kan jeg ikke kende mig selv i den her relation mere. Det må være slut med ynk og selvtotur.

En følelse gibber i mig. Min mave slår knuder på en måde, der nærmest giver mig kvalme.

Tager en hurtig beslutning.

Slet.

Delete.

Block.

Kæmpe av.

Forsøger at overgive mig selv til forglemmelsens land for at få ro på tankerne. Fortæller mig selv, at det er OK ikke at være OK – men også, at livet går videre. Hvis man elsker noget, så skal man sætte det fri. Dette udsagn er jo også gældende for mig selv. Jeg må da for hulen sætte mig selv fri. Og ham.

Surfer rundt på nettet. Falder over en artikel. Den omhandler the ”Law of Attraction”. Fanger essensen.

”For at tiltrække det dit hjerte hungrer efter, er du nødt til at skrive det ned og få det visualiseret.”

Beslutter mig for at lave et kærlighedsmanifest. Et manifest, der omfavner alt det, mit hjerte egentlig hungrer efter. Et slags mantra. En slags hellig gral. Et manifest til mig selv. Et manifest, jeg kan sende ud i universet. En slags mærkværdig trylleformular i jagten på at tiltrække hvad jeg ønsker uden at skulle ud som en sulten ulv på kødmarkedet.

Kill the current mood with new goals.

Sipper endnu en tår varm kakao og nyder fornemmelsen i munden af det bløde skum, der kærtegner mine gummer.

Hiver den første og bedste kuglepen frem, som jeg kan finde nede i bunden af den sorte lædertaske. Hiver samtidigt et stykke papir op, der allerede er svøbet ind i blåt blæk. Vender det om og bruger bagsiden som alternativ.

KÆRLIGHEDSMANIFESTET:

 1. Han skal have passioner
 2. Han skal ville mig 100 %
 3. Han skal være i stand til at udfordre mig intellektuelt
 4. Han skal give mig energi
 5. Han må ikke være bange for følelser
 6. Han skal være min bedste ven
 7. Han skal være et godt menneske med et stort hjerte
 8. Han skal være i stand til at nyde lidenskabelig sex med mig
 9. Han skal vide, hvad han vil have
 10. Vi skal tale samme kærlighedssprog
 11. Han skal være stabil og have styr på sit eget liv
 12. Han skal være livsklog og have lyst til et liv med mig
 13. Han skal være min ”partner in crime”
 14. Han skal have lyst til at vise mig frem til resten af verdenen
 15. Han skal give mig sommerfugle i maven
 16. Han skal give mig en grundlæggende følelse af tryghed
 17. Han skal have en følelse af, at det er det rigtige

Kigger på manifestet. Får en underlig fornemmelse i maven.

Tænker tilbage på dagen, hvor jeg mødte Rockmusikeren. Husker det hele krystalklart. Husker hvordan vi startede ud med mørke øl i kælderen på Hviids Vinstue og senere endte i palæet til intim kærlighedskoncert. Det var ham, der introducerede mig for det spirituelle. Det var også ham, der fik mig til at tro på the Law of Attraction. Og nu sidder jeg så her med mit manifest.

Livet må alligvel på mystisk vis være forbundet.

Stirrer blankt ind i det skarpe lys fra den sølvgrå laptop, der lyser lidt for meget op i det ellers nedtonede mørke lokale, som kun er belyst at gullige, varme toner fra gamle mormor-lamper. Tager fat i den hvide kop, som imellemtiden er blevet tom. Min mave knurrer insisterende. Spiser lidt af den flødeskum jeg havde efterladt, mens jeg roder mig selv i håret med den anden hånd.

Læser manifestet igennem igen. Kan mærke, at tankerne kører i unødvendigt højt gear.  Sidder tilbage med en tung – men alligevel håbefuld fornemmelse i mit lang korpus – for før sådan et kærlighedsmanifest kan manifesteres, kræver det vel, at hjertet er åbnet helt op igen? Desuden må listen vel også gælde for mig? Måske er listen ligeså meget til mig selv, så jeg kan blive den person, jeg selv ønsker at være?

Trækker vejret tungt.

 

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *