Forliste drømme og masochistiske tendenser

Reading Time: 3 minutes

Forliste drømmemasochistiske tendenser

Har sat mig på stamcaféen. Her føles hjemligt, og følelsen af ensomhed er midlertidigt forvundet på sin egen sære facon. Her er højt til loftet. Levende lys er sporadisk placeret i små glaskrukker, og musikken akkompagneres af summende dialoger. En svag duft af kaffe hænger i luften.

Drikker halvlunken chai latte med havremælk. Placerer de nye trådløse hørebøffer på ørene, og forsøger at bedøve insisterende tanker med ”Show Me Love” af Sam feldt. Musikken får mine fødder til at hoppe motorisk og giver mig en herlig sitren i kroppen.

Kigger på klokken. Den er 21.35.

Har ikke lyst til at tage hjem. Sætter en indvendig lavine i gang, der mest af alt minder om en mindre evalueringsproces af mit eget liv. Alt handler lige nu om arbejde og vilde drømme. Samtidigt gør jeg et ihærdigt forsøg på at praktisere selvkærlighed og egenomsorg. Jeg kan mærke, at min sociale trang og hudtørst kribler i kroppen på mig.

Kigger ud af det store gulv-til-loft vindue. Vinker tilbage den gamle mand med det sølvgrå skæg, der har bildt sig selv ind, at jeg er ved at skrive en bog.

Chatter Ingeniøren op. Fortryder en smule. Mon jeg har en form for masochistiske tendenser, siden jeg bliver ved? Slipper tanken.

Laver imaginære luftkasteller imens fingrene klistrer sig til tastaturet på den sølvgrå laptop.

 Flashback

Tilbage til en dag i februar.

Bliver chattet op af Ingeniøren. Finder sandheder, jeg har svært ved. Sidder tilbage med en tankestrøm, der kan mærkes helt ud i finderspidserne. En interessant og skræmmende blanding af forvirring, foragt, frustration, håb og inderlighed. Bider lidt i puden på den knapt så heldige måde.

Det er koldt. Både indeni og udenfor. Glor lidt ud af mit køkkenvindue og betager byens tage. Tænker over hvor mange sjæle, der har det ligesom mig lige nu. Konkluderer, at der nok er en del. Lytter til ”Latch” med Sam Smith på repeat. Lyver en smule for mig selv.

 Flashback

Tilbage til en dag i marts.

Kulden kærtegner mine røde kinder. Følelserne sidder udenpå tøjet og jeg føler mig en kende blottet. Jeg er godt og gammeldags smadret helt derinde, hvor jeg virkelig kan mærke, at jeg samtidig er i live.

Lægger tarot i forsøget på at finde frem til en eller anden form for ”sandhed”, jeg kan forhold mig til. En form for desperat validering. Eller bare et simpelt tegn. Trækker ”The Moon”. Laver min research.

”The images, thoughts and feelings that you have repressed over time cause inner disturbances that are becoming overwhelming. As a result, you are now experiencing negative blocks within your personality, causing fear and anxiety.”

Tygger lidt på den udmelding, som mærkværdigt nok beskriver min sindsstemning på en voldsom præcis måde. Det er vildt nok, det tarot.

Chatter Ingeniøren op.

Overtaler ham til at mødes. Han indvilliger efter lidt tid. Sætter mig på den røde jernhest og begiver mig ud i den sibiriske kulde. Mine tænder klaprer, og mine tørre hænder er pludselig transformeret til to røde lapper, der har en insisterende prikken, lige før følelsesløsheden indtræder.

”Jeg er her nu”.

Bliver lukket ind i hulen. Tårerne begynder at trille ned langs kinderne i samme tempo, som kogt vand kan transformere tørret pulver til kaffe. Tuder i takt med et blødende hjerte, der egentlig godt ved, at det nogle gange bare er bedst at trække stikket. Vi krammer. Han kysser mig på panden. Jeg forlader vores eventyr med et dybt stik indeni.

Tilbage til virkeligheden

Sipper den sidste tår af chai latten. Får en klump af ikke opløst chai pulver i munden.

Ensomhedsfølelsen bider mig igen blidt i låret. Ryster det af mig og slipper følelsen. Minder mig selv om, at tilstanden ikke er permanent. Tager den nye, falske orangerøde pels på og bevæger mig ud i mørket.

Tagget , , ,

2 tanker om “Forliste drømme og masochistiske tendenser

  1. Mega godt! Mega spændende! Please skriv noget oftere!

    1. Tusind tak, Maria! Jeg vil gøre mit bedste, for at holde jer opdateret med flere “Story Times”.
      Klem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *