fire gode arbejdscaféer i Odense

Reading Time: 5 minutes

Du har sat dig for, at du skal arbejde ude i dag. Men hvor søren går man lige hen? Og hvor kan du hive computeren frem, uden folk kigger alt for skævt, samtidig med, at du kan arbejde i hyggelige omgivelser og få tanket op med kaffe?

Jeg har lavet denne guide, som forhåbentlig kan spare dig for at gå et sted hen, som ikke matcher dine behov. Derfor har jeg både skrevet gode tips, og hvad du skal være opmærksom på de forskellige steder. For inden du begiver dig ud i Odense for enten et kaffemøde eller en arbejdsdag, kan du ligeså godt vælge det rigtige sted fra starten af.

Her får du dem – mine fire favoritsteder i Odense, hvor jeg hyppigt sætter mig hen, når der skal noget fra hånden:

Nelle’s

Og det er den på Pantheonsgade. Det ord er alt for langt, og jeg kan stadig ikke udtale det korrekt, så siger altid bare “den ved Amfipladsen”. Her er der plads til at arbejde, og der er en del hyggelige kroge, man kan sætte sig ved. Der er ingen der kigger skævt, hvis du hiver computeren frem. Desuden har de to kæmpe vinduer med udsigt ud til Amfipladsen, hvor det er rigtig lækkert at sidde med både computeren og en latte.

Er du meget sulten, er Nelle’s ikke stedet. Men kan du klare dig på et par boller og en sandwich (eller bare køre den ud på kage), så kan man sagtens sidde der i mange timer. Jeg sidder der ofte i 6-7 timer, når jeg endelig får mig sat. Jeg er ergo – den irriterende kunde, der aldrig vil gå. På den anden side er jeg også deres stamkunde, så det går nok. Til gengæld laver de god kaffe! Det er min absolutte yndlings arbejds-café. Det er primært også fordi, at de først lukker sent, og det passer enormt godt med min arbejdsrytme.

Pro-tip:

Mellem 18.00-19.00 er der halv pris på vinkortet. Siger det bare.

Speltfar

Jeg har godtnok overvejet, om denne skulle være med. Men! Det kom den altså. Speltfar har en hygge over sig, og en form for nærvær, der er svær at lade gå ubemærket hen. Jeg har siddet her et par gange efterhånden, og selvom det ikke er beregnet til at være en decideret arbejdscafé, er det altså stadig et sted, hvor jeg kan få noget fra hånden – for her er hyggeligt! Alt herinde er økologisk, og duften i rummet har også en sær øko-lugt. På den gode måde. Eller er det bare mig, der har en spøjs lugtesans? Det eneste minus er, at der ikke er så mange stik til computeren – så du skal placere dig strategisk godt fra start. Stedet er ikke stort, så der kan være chance for, at de gode siddepladser er optaget. Desuden lukker de tidligt, så det er med at komme afsted fra morgenstunden. Når du så har fundet både strømstik og en plads, så er der både vafler, sandwiches og andre godter på menuen. Som et plus har de havremælk – og kaffen er en af de bedste i byen (efter min mening).

Speltfar er placeret lige ved Brandts Passage, og er ofte mit to-go sted, når jeg vil et andet sted hen end Nelle’s i indre by.

Pro-tip: 

Prøv deres toast med rugbrød og avocado – den er ret lækker!

Den Lille Smalle

Den Lille Smalle er som de andre caféer centralt beliggende i Odense C. Den Lille Smalle er som navnet antyder – lille og smal. Der er derfor ikke meget plads, men den har en rigtig fin størrelse. Servicen her er meget sjældent ligeså personlig, som den er på de tre andre steder. Det er dog mindre relevant, hvis du bare skal have noget fra hånden frem for at sniksnakke med personalet. Her her pænt, og man føler sig hurtigt hjemme. Hvis du derfor bare gerne vil have en lækker atmosfære, så er Den Lille Smalle et rigtig fint valg! Det er dog vigtigt at bide mærke i, at en del børnefamilier også vælger at tage herhen – så skal du fordybe dig helt, kan det være en udfordring. Caféen fungerer godt til kaffemøder, og skal du blot arbejde i et par timer, er stedet rigtig fint til det.

Pro-tip:

Smag deres marcipan-snegle. Det vil du ikke fortryde!

De lukker kl. 18.00 – og det mener de – så det er med at få pakket ned i tide.

Café Fleuri

Først of fremmest er det måske lidt “meeh” at have sin nabo på listen. Om ikke andet, er Fleuri altså bare et drøn-godt sted at arbejde. Mest til kaffemøder og kortere arbejdsdage, da deres stole ikke er de mest komfortable at sidde på i + 5 timer. Hvis man ser bort fra det, er Fleuri alt hvad man kan drømme om. God (og stærk) kaffe, lækre snacks (har en svaghed for deres karamelpopcorn) og en virkelig lækker brunch. Desuden er der en rigtig fin gårdhave, og der plejer at være fin plads til at finde et sted at sidde. Fleuri er foruden at være en café også en butik – så mangler du lidt lækre sager, kan du købe et par delikatesser med hjem. Eller en grøn plante.

Pro-tip: 

Skal du sidde og arbejde i længere tid, er det fordelagtigt at købe deres brunch. Der er virkelig meget mad i den, så der er noget at nippe til i lang tid.

De lukker også kl. 18.00, men er dog søde til at smide folk ud på en pæn måde.

 

 

Tagget , , ,

7 tanker om “fire gode arbejdscaféer i Odense

 1. Jeg har endnu ikke været på Fleuri, men må snart forbi. Resten kan jeg helt sikkert kun stemme i, og den toast på speltfar får også en kæmpe anbefaling med herfra! 😉

  1. Ja, den toast er lækker! Og må sige, at du har en skøn (arbejds)café til gode. 😉

  1. Tusind tak, Rikke! Håber, du kan bruge guiden. 😉

 2. Lige hvad jeg har ledt efter. Har i det nye år mange tImers ventetid i Odense, og det er altså svært lige at gennemskue, hvor og hvilke steder, man kan gå hen til lidt frokost eller eftermiddagskaffe.

  Særligt det med at finde et sted, hvor det er okay at tage computeren frem og arbejde (læNge), selvom man er alene, er en udfordring i alle bYer.

  Så tusind tak for anbefalinger, dem må jeg prøve af – og tak for indlægget.

  Smil til dig!
  Laura // LMinside.dk

  1. Sikke en dejlig kommentar! Og hvor var det heldigt, at du lige stod og manglede den. Ser frem til at høre, om du finder din nye favorit i blandt. Hold mig gerne opdateret! 🙂
   Kh. Rebecca

 3. […] var på Speltfar / The Organic Club. Et sted, som jeg tidligere dømte til at være blandt de fire gode arbejdscaféer i Odense. Dette meet-up emmede af det, som vi har hungret efter – nemlig at skabe et åndehul for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *